Internet Opskrifter

Opskift: Juleand med tilbehør

Antal portioner: 1 Vælg antal
Tid: 180 minuter
Vurdering: Ingen vurderinger
Kcal per portion: 411 (Mangelfuld data)
Fedt procent: 48% Detajler
Ingredienser:
3kgBerberiand-and
1spskSalt
150gTørrede svesker uden sten
3stkÆble
2stkKviste timian
25gSmør
Fremgangsmåde:
Stegning:
Anden skylles.
Tørres af i køkkenrulle.
Den gnides med salt både udenpå og indeni.
Æbler udkernes. Fyldes sammen med svesker og timian i anden. Luk med et par kødnåle.
Vingerne vrides om, så anden hviler på dem.
Pensl let med smør, læg den på ovnristen og steg den ved 160°, 60 minutter.

Anden tages ud.
Fedtet hældes i en skål og brug det til rødkålen. 
Anden lægges direkte i bradepanden - uden rist. 
4 dl hønsebouillon hældes ved og steg videre ca. 2 timer.
Tages ud, sigtes og skyen skummes.
Hæld den i en gryde til saucen.
Sæt anden i ovnen under grillen.
Hold øje med at skindet bliver gyldent og sprødt.

Partér i over- og underlår.
Brystkødet løsnes og skæres i reelle skiver.
Serveres med sauce, rødkål, brunede kartofler og evt. halve kogte æbler med gelé.

Sauce:
Skum fedtet fra den sigtede stegesky og tilsæt evt. bouillon, så der i alt er ca. 6 dl.
Tilsæt ½ dl portvin, sherry eller madeira kog ind og smag til med salt og peber.
Jævnes med Maizena saucejævner til brun sauce.
Andre opskrifter:
Hovedret Jul
Din vurdering:
+ Kommentar (0)