Internet Opskrifter

Opskift: Vanillekranse

Antal: 150 Vælg antal
Tid: 90 minuter
Vurdering: Ingen vurderinger
Kcal per portion: 44
Fedt procent: 54% Detajler
Ingredienser:
500gHvedemel
0,5tskHjortetaksalt
0,5tskSalt
400gSmør
1stkVanille stang
300gSukker
125gMandler
1stkÆg
Fremgangsmåde:
Sigt mel, hjortetakssalt og salt.

Hak smørret i klumper og tilsæt. Ælt det hele til en grynet masse.

Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud.
Bland vanillen med sukker, som derefter kommes i skålen med mel og smør.

Gem evt selve vanillestangen til at lægge i kagedåsen for ekstra aroma.

Mandlerne (ikke smuttede) hakkes fint og blandes i melmassen.
Tilsæt æg og ælt til den får en konsistens som marcipan.

Lad dejen stå tildækket i køleskabet natten over.

Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.

Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.

Bag på næstøverste rille i en forvarmet ovn 225 grader i 6-8 min.

Afkøles på rist.

Andre opskrifter:
Bagværk Jul
Din vurdering:
+ Kommentar (0)