Internet Opskrifter

Opskift: Græsk mousakka

Antal portioner: 4 Vælg antal
Tid: 60 minuter
Vurdering: Ingen vurderinger
Kcal per portion: 689
Fedt procent: 53% Detajler
Ingredienser:
2stkAuberginer
1spskOlivenolie
Kødsovs:
1stkLøg
2stkFed hvidløg
1spskTomatpure
3spskOlivenolie
500gHakket oksekød 3-6%
0,5dlVand
1tskSalt
0,5tskPeber
0,5tskTimian
50gRevet Mozzarella Light
Ostesovs:
4spskSmør
4spskMel
0,5lSkummetmælk
3stkÆg
1tskSalt
0,3tskMuskatnød
50gRevet Mozzarella Light
I bund og på toppen:
0,8dlRasp
Fremgangsmåde:
Auberginerne kæres i skiverca 1 cm tykkelse. Lægges i let saltet vand i 1 time.
Skyld med koldt vand.
Dryppe af.
Steges gyldne.

Men kan også vælge fra starten, bare at skære auberginerne i tern og komme dem i bunden af et ildfast fad.

Kødsovs:
Løg og hvidløg hakkes.
Tomatpure røres op i vandet.
Varm olien op i en gryde.
Kød, løg, hvidløg vand+tomat og krydderier kommes i.
Lad simre i 15 min.
Rør revet ost i.

Ostesovs:
Smelt smør i gryde.
Rør mel i.
Varmes op under ømrøring.
Tilsæt mælk lidt ad gangen.
Rør til sovsener uden klumper.

Gryden tages af varmen.
Æg piskes. Salt og revet muskatnød tilsættes.
Denne blanding røres i sovsen.
Ost røres i.

Drys lidt rasp i bunden af et ovnfast fad.
Halvdelen af auberginerne fordeles i fadet.
Kødsovsen fordeles over dem.
Læg resten af auberginerne lægges i.
Ostesovs hældes over.
Rasp strøs på toppen.

I forvarmet ovn i 35 min ved 220 grader.

Salat og brød serveres til.
Andre opskrifter:
Oksekød Hovedret
Din vurdering:
+ Kommentar (0)