Internet Opskrifter

Opskift: Othello lagkage

Antal portioner: 8 Vælg antal
Tid: 25 minuter
Vurdering: 6,71 / 10 (7)
Kcal per portion: 740
Fedt procent: 52% Detajler
Ingredienser:
Lagkagebund:
4stkÆg
175gSukker
60gMel
35gKartoffelmel
1tskBagepulver
Makronbund:
100gMarcipan
150gSukker
2stkÆggehvider
Fyld:
3dlFløde 13%
2stkÆggeblommer
1spskSukker
2tskMaizena
2tskVanillesukker
2stkHusblas
Pynt og overtræk:
2dlPiskefløde
2,5dlPiskefløde
100gMørk chokolade
200gMarcipan
Fremgangsmåde:
Lagkagebunde:
Pisk æg og sukker til en tyk skum. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Vend i med få lette tag. Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 6 - 8 minutter.
(Kan også bages i en springform og flækkes til 3 bunde. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i 30 - 35 minutter).

Makronbund:
Ælt marcipan med sukker og æggehvide. Smør dejen ud i en cirkel på bagepapir af samme størrelse som lagkagebundene. Bag midt i ovnen ved 200 grader i 10 - 12 minutter. Skal herefter afkøles helt.

Creme:
Bland fløde (13 %), sukker og mel i en gryde. Varm op under svag varme til den bliver 'tyk'. Pisk uafbrudt, så den ikke brænder på.
Kom husblas i blød i 5 minutter og pisk herefter i cremen. Lad herefter cremen afkøle, men ikke så den bliver helt stiv. Pisk piskefløden med vaniliesukker og vend den i cremen.

Samlægning af lagkage:
Læg først en lagkagebund, påfør cremen, herefter lagkagebund + makronbund, et lag flødeskum og herefter den sidste lagkagebund.
Overtræk med smeltet chokolade.
Rul et bånd af marcipan og læg rundt om kagen.
Andre opskrifter:
Bagværk Dessert Fødselsdag
Din vurdering:
+ Kommentar (1)
yvonne (17-10-2009 09:39:12)
kan man lave denne kage i stor størrelse, bradepandestr. til en fødselsdag med 60 gæster.Eller er det bedst at lave flere små. Håber på hjælp
Yvonne